Witamy po Świętach :) Każdy pewnie się objadł żurków, jajek, mazurków i bab. Dlatego dziś dla odmiany coś innego. Nie będzie to danie główne, ani deser, ale bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu grzaneczki, które nadają się praktycznie do wszystkiego!
Czosnkowe grzanki z bagietki (ok.8 sztuk)
składniki można łączyć w różnych proporcjach w zależności od upodobań
- pół bagietki
- 3-4 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki masła
- przyprawa Kamis suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
- sól, pieprz
- dodatkowo żółty ser
Przygotowanie
1. Kroimy bagietkę na skośne kromki
2. Mieszamy masło z wyciśniętym czosnkiem i przyprawami
3. Smarujemy kromeczki, (wielbiciele sera mogą go położyć na grzanki:)
4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180-200st.C, na ok 5-8 min.
i gotowe! Najlepiej smakują tuż po wyjęciu z piekarnika. Jest to świetny dodatek do zup/kremów, sałatek, lub jako przystawka:)
P.S. dziękujemy wszystkim odwiedzającym i komentującym
:)
Bardzo smakowite, aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie grzanki!
OdpowiedzUsuńlubię takie grzaneczki, pychota!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie grzanki;)i z chęcią spróbuję waszego przepisu.W ogóle bardzo ciekawy i dobrze zorganizowany blog.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Bardzo lubię takie grzanki;)i z chęcią spróbuję waszego przepisu.W ogóle bardzo ciekawy i dobrze zorganizowany blog.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
dzięki cieszymy się:)
Usuńja juz zjadlem!:)
OdpowiedzUsuńLubię zupy podawane z takimi grzankami. Fajna sprawa z tą pomidorową przyprawą. Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuń