Prezentuję Wam TOFUszynki!
Łatwy i szybki sposób na śniadanie/kolacje, przekąskę w ciągu dnia.
Nazwa pochodzi od dwóch głównych składników mianowicie tofu i szynki:)- została wymyślona przez mojego chłopaka pożeracza tofuszynek i innych smakołyków!
Smacznie, zdrowo, tofuszynkowo! Polecam!
Potrzebujemy (w zależności od ilości tofuszynek)
tradycyjne tofu
plasterki szynki
chleb tostowy (u mnie z ziarnami)
masło
pomidorki koktajlowe
szczypiorek
Przygotowanie:
1. Kromki chleba tostowego smarujemy masłem
2. Kładziemy na nich pokrojoną na mniejsze kawałki szynkę oraz plastry tofu
3. Pomidorki kroimy w plasterki i układamy na wierzch
4. Tofuszynki wkładamy do nagrzanego piekarnika (temp.160 st. C) na ok 5-8min
5. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pokrojonym szczypiorkiem!
Tofuszynki są chrupiące i smaczne. Mimo, że tofu nie roztapia i nie ciągnie się jak żółty ser :)
kto nie próbował niech żałuje!
OdpowiedzUsuń