Idealnie pasuje z młodymi ziemniaczkami i koperkiem:) |
A później smażę na patelni grillowej:)
Składniki:
2 małe piersi z kurczaka
Knorr marynata do kurczaka,
Kamis pieprz ziołowy
Kamis imbir
Kamis grill ziołowy
garść świeżych listków i łodyżek kolendry (może być natka pietruszki)
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1.Kurczaka kroimy na małe paseczki
Składniki:
2 małe piersi z kurczaka
Knorr marynata do kurczaka,
Kamis pieprz ziołowy
Kamis imbir
Kamis grill ziołowy
garść świeżych listków i łodyżek kolendry (może być natka pietruszki)
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1.Kurczaka kroimy na małe paseczki
2. Do pudełeczka wsypujemy ulubione przyprawy w proporcjach jakie lubimy. U mnie były to: 2 łyżki marynaty do kurczaka, łyżeczka pieprzu ziołowego, 3 łyżki grilla ziołowego oraz pół łyżeczki impiru. Zalewamy 2-3 łyżkami oliwy.
3. Wkładamy pokrojonego kurczaka dokładnie mieszając.
4. Siekamy kolendrę i wrzucamy do pojemnika z kurczakiem. Razem wszystko mieszamy.
5. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny (ja trzymałam kurczaka całą noc :))
6. Po wyjęciu z lodówki wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy aż kurczak będzie gotowy:)
Smacznego!
Kurczaka podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką :)
mmm kurczak w takiej marynacie musi byc pyszny :)
OdpowiedzUsuńwersję z górnego zdjęcia proponuje nazwać : młode kartofelki z brykietami węgla drzewnego
OdpowiedzUsuń