piątek, 11 stycznia 2013

Spaghetti. bez mięsa.

Uwielbiam makarony zwłaszcza z pomidorowymi sosami
dlatego lubię co jakiś czas pokombinować przy robieniu spaghetti :)

Składniki:
puszka pomidorów (z sosem)
kapary
3 ząbki czosnku
cebula biała i czerwona
suszone pomidory
bazylia, oregano, tymianek, majranek,
sól, pieprz, odrobina chilli,

Przygotowanie:
1. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na oliwie, dodać do niej pokrojone suszone pomidory
2. Do rondelka przelać pomidory z sosem, dodać czosnek i kapary, podgrzewać, następnie zblendować
3. Do zblendowanych pomidorów dodać cebulę i suszone pomidory
4. Przyprawić, gotować ok. 15-20 minut
5. Zagotować makaron, odcedzić i wymieszać z sosem.
Podawać ze startym serem np. parmezanem

Mieszacie spaghetti przed nałożeniem na talerz czy raczej dopiero na talerzu? 

3 komentarze:

  1. uwielbiam takie szybkie spaghetti :) i chyba zrkbie dzis takie na obiad...

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis bez podania ilości składników całkowicie mija sie z celem.

    OdpowiedzUsuń