I o to co powstało z produktów, które akurat miałam w kuchni:)
Składniki:
pół białej dużej cebuli
papryczka chilli
puszka pokrojonych pomidorków
4 ząbki czosnku
1 awokado
oliwa z oliwek
pieprz ziołowy
sól
oregano
bazylia
Przygotowanie:
1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
2. Cebulę zeszklić na oliwie.
3. Dodać chilli, awokado, czosnek i dalej dusić.
4. Na koniec dodać pomidorki i przyprawić.
5. Gotować jeszcze przez 10-15 min
pyszny do makaronu właśnie musi być
OdpowiedzUsuńnigdy sie nie spodziewalem ze mozna tak wykorzystac awokado! na prawde polecam!:)
OdpowiedzUsuńZawsze się zastanawiałam, czy awokado będzie się nadawało do jedzenie na ciepło, ale nie odważyłam się spróbować. Wyobrażam sobie, że taki sos musi być pyszny, więc na pewno wypróbuję;)
OdpowiedzUsuńwięcej odwagi :)
Usuń