Składniki:
100g masła o temp. pokojowej
50g masła orzechowego
150g brązowego cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jajka
125g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
100ml maślanki
Przygotowanie:
1. Masło utrzeć na puszystą masę z masłem orzechowym
2. Cukier wymieszać z cukrem waniliowym, cały czas mieszając dosypywać do masła
3. Wszystko ubić na jasny krem
4. Krem dokładnie wymieszać dodając pojedynczo jajka
5. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, na zmianę z maślanką dodawać do ciasta
6. Ciasto przełożyć do foremek i piec w nagrzanym do 175st. piekarniku przez 25 minut
Słodka rozpusta :) Takie wyrośnięte babeczki, a jak myślę o wyczuwalnym maśle orzechowym, to cieknie mi ślinka ;)
OdpowiedzUsuńRozkosze. Musiały być przepyszne:)
OdpowiedzUsuńSłodyczy nigdy dość;)
OdpowiedzUsuń