wtorek, 22 stycznia 2013

Kurczak curry

Kurczak curry
Składniki:
pierś z kurczaka
curry
chilli
goździki
oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w kostkę, i przyprawiamy kilkoma łyżeczkami curry, pół łyżeczki chilli i kilkoma goździkami, dodajemy trochę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy, aż cały kurczak pokryje się przyprawami. Tak marynujemy go przez 60 minut lub dłużej.
Następnie smażymy na patelni (grillowej) już bez dodawania tłuszczu.


Kurczaka podałam z kaszą kuskus oraz grillowanymi warzywami.
Było bardzo smacznie :)

5 komentarzy:

  1. Goździki? Nigdy nie używałam ich do tego typu dań. Niezły pomysł, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być bardzo smaczne nie widzę innej opcji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, uwielbiam takiego kurczaczka :P

    OdpowiedzUsuń
  4. dużo warzyw i kurczak - jak dla mnie super

    OdpowiedzUsuń
  5. zapraszam na konkurs, którego tematem jest: kurczak w roli głównej. Do wygrania patelnia Tefal Enjoy. zapraszam na bloga po szczegóły.
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2013/02/konkurs-zapraszam.html

    OdpowiedzUsuń