Bananowe crumble.
Zamiast pod zwykłą kruszonką - pod migdałami.
na dwie kokilki
Składniki:
duży banan
sok z połowy cytryny
łyżka masła
2 łyżki miodu
pół szklanki mielonych/siekanych migdałów
Przygotowanie:
1.Banana pokroić w plasterki i położyć na dnie kokilki, polać sokiem z cytryny
2. Połączyć ze sobą masło, miód i migdały, położyć na wierzch bananów
3. Banany zapiekać w temp.180 st.C przez ok. 20 minut
Całość urozmaiciłam przyprawą Kamis do kawy i deserów
jej skład to:
Ojejku, to dopiero bananowa słodka rozpusta... :) Wyobrażam sobie, że ten deser musi smakować po prostu cudownie!
OdpowiedzUsuńach! ale cudownie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńmniam , bardzoo smakowite na deserek ;)
OdpowiedzUsuń