czwartek, 29 listopada 2012

Babeczki z masłem orzechowym

Składniki: 
100g masła o temp. pokojowej
50g masła orzechowego
150g brązowego cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jajka
125g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
100ml maślanki

Przygotowanie:
1. Masło utrzeć na puszystą masę z masłem orzechowym
2. Cukier wymieszać z cukrem waniliowym, cały czas mieszając dosypywać do masła
3. Wszystko ubić na jasny krem
4. Krem dokładnie wymieszać dodając pojedynczo jajka
5.  Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, na zmianę z maślanką dodawać do ciasta
6.  Ciasto przełożyć do foremek i piec w nagrzanym do 175st. piekarniku przez 25 minut




3 komentarze:

  1. Słodka rozpusta :) Takie wyrośnięte babeczki, a jak myślę o wyczuwalnym maśle orzechowym, to cieknie mi ślinka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozkosze. Musiały być przepyszne:)

    OdpowiedzUsuń