piątek, 22 lutego 2013

Pieczony camembert

Od dawna za mną chodził. Idealne śniadanie. Ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Kremowy, delikatny i aromatyczny. Polecam!

Składniki:
ser camembert
oliwa z oliwek (u mnie z chilli i różowym pieprzem)
sól morska
pieprz kolorowy
odrobina bazylii i oregano

Przygotowanie:
1. Camembert kroimy w na pół (żeby powstały dwa koła) Wkładamy do żaroodpornego naczynia.
2. Dolną cześć przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami oraz odrobiną oliwy. Górną część można pokroić na 4 trójkąty. Przykrywamy i skrapiamy odrobiną oliwy, można na wierzch jeszcze dać odrobinę pieprzu.
3. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez ok.15 minut.




3 komentarze:

  1. Mmm, nie ma to jak gorący, ciągnący się, lekko przypieczony camembert <3 Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam panierowany ale ten wygląda równie pysznie !

    OdpowiedzUsuń