czwartek, 14 marca 2013

Banany pod migdałami


Bananowe crumble.
 Zamiast pod zwykłą kruszonką - pod migdałami.

na dwie kokilki
Składniki:
duży banan
sok z połowy cytryny
łyżka masła
2 łyżki miodu
pół szklanki mielonych/siekanych migdałów

Przygotowanie:
1.Banana pokroić w plasterki i położyć na dnie kokilki, polać sokiem z cytryny
2. Połączyć ze sobą masło, miód i migdały, położyć na wierzch bananów
3. Banany zapiekać w temp.180 st.C przez ok. 20 minut

Całość urozmaiciłam przyprawą Kamis do kawy i deserów 
jej skład to:



3 komentarze:

  1. Ojejku, to dopiero bananowa słodka rozpusta... :) Wyobrażam sobie, że ten deser musi smakować po prostu cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  2. ach! ale cudownie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam , bardzoo smakowite na deserek ;)

    OdpowiedzUsuń