1.Należy wysiać nasionka np.na wacie lub ligninie i codziennie podlewać.
2.Rzeżucha musi stać w jasnym i ciepłym miejscu.
3.Kiełkuje już po 2-3 dniach.
kiełkująca rzeżucha |
Roślina ta ma bardzo wyrazisty smak, doskonale nadaje się nie tylko do kanapek, ale też do sałatek, surówek, sosów oraz zup. Oprócz tego może być dekoracją na stole Wielkanocnym:)
Podobno w starożytnej Europie używano rzeżuchy do celów leczniczych i poprawiania urody (np.skóry, włosów). Także rzeżucha dobra nie tylko dla brzucha, ale także dla urody :)
przepięknie wam wyrosła ! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Też dzisiaj zasiałam :D
OdpowiedzUsuńAleż ładnie wyrosła. Moja coś nie chce wykiełkować, a posadziłam już 5 dni temu...Buuu...
OdpowiedzUsuńCierpliwości :)
Usuńrzezuchowy jeż:D
Usuń