czwartek, 28 czerwca 2012

Roladki schabowe z super nadzieniem


Wydaje mi się, że moje pomysły kulinarne nie mają granic. Spontaniczność w kuchni to coś niesamowitego, wtedy zazwyczaj powstaje coś z niczego. Owszem czasem się boje, że nie wiem jak wyjdzie...ale póki co wychodzi smacznie. Więc się nie przejmuję, kombinuję i tworzę dalej:)

Na obiad roladki nadziewane, a do tego surówka :)
Składniki:
5 plastrów schabu
1 pieczarka
kawałek papryki (6pasków)
valbon camembert
kostka mięsna bulion pieczeniowy
pieprz, sól

Przygotowanie:
1. Kostkę rozpuścić ze szklanką wody, ciągle gotując
2. Pieczarkę obrać i zetrzeć na małych oczach
3. Paprykę pokroić na paski
4. Schab stłuc po obu stronach, posolić.
5. Zawijać w schab pieczarki i paprykę.
6. Układać do naczynia żaroodpornego, na każdy kawałek położyć plasterek camembert.
7. Popieprzyć i zalać bulionem mięsnym.
8. Piec w nagrzanym piekarniku (180 st.C) przez ok.35 min.




Surówka: ogórek, papryka, pomidorki koktajlowe, mix sałat, sok z cytryny, sos grecki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz