Tym razem nie wypadła :), tym razem nie na słodko.
Tarta z warzywami na przekąskę w ciągu dnia, na obiad, na kolację.
Ciasto:
70g masła
170g mąki
łyżeczka soli
jajko
Nadzienie:
pół papryki czerwonej
pół cukinii
kilka pomidorków koktajlowych
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
ser żółty starty na dużych oczach
Przygotowanie:
1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, następnie wylepiamy formę do tart. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 225 st. C przez ok.15 min.
2. Paprykę kroimy w paski, a cukinię w plasterki, pomidorki jak wolicie; wszystko posypujemy ziołami i polewamy odrobiną oliwy. Smażymy na patelni grillowej przez kilka minut.
3. Na gotowe ciasto nakładamy warzywa i przykrywamy startym serem.
4. Zapiekamy jeszcze chwilkę w piekarniku aż ser się rozpuści:) i gotowe!
mm, lubie taka tarte, bardzo, bardzo!
OdpowiedzUsuń