środa, 26 września 2012

Nafaszerowana cukinia


Składniki: (na 1-2 osoby)
1 duża cukinia
200g fety
1,5 łyżki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
sól morska, pieprz czarny
1 łyżeczka przyprawy do grilla (klasyczna Kamis)
plasterek szynki 
starty ser żółty


Przygotowanie:
1. Umyć dokładnie cukinię, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środek i posiekać go drobniutko
2. Doprawić solą i pieprzem
3. Fetę wymieszać z suszonymi pomidorami, dodać posiekaną cukinię, i wymieszać
4. Nadziewać cukinie farszem a na wierzch posypać przyprawą do grilla
5. Piec w piekarniku nagrzanym na 220 st.C przez ok. 10 min
6. Po 10 minutach możemy posypać cukinie cieniutko posiekaną szynką i startym serem, i podpiec w piekarniku kilka minut aż ser się rozpuści



Do cukinii dodałam grzanki z masłem i przyprawą do grilla

3 komentarze:

  1. genialne na szybka i ciepłą kolację ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha :) Nigdy nie faszerowałam jednocześnie fetą i serem żółtym, ale to dobry pomysł.

    OdpowiedzUsuń