Przekrój przez giganta:) |
Składniki:
grzyby (u mnie maślaki)
cebula
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz, sól
śmietanka 30%
odrobina mąki
Przygotowanie:
1. Grzyby poddusić z cebulką przez 10-15minut
2. Podlać wodą, dodać listek, ziele, sól i pieprz
3. Gotować do miękkości grzybów
4. Dodać śmietanę i odrobinę mąki (z wodą)
5. Zagotować i gotowe :)
2. Podlać wodą, dodać listek, ziele, sól i pieprz
3. Gotować do miękkości grzybów
4. Dodać śmietanę i odrobinę mąki (z wodą)
5. Zagotować i gotowe :)
Jeśli znacie się na grzybach, możecie mnie uświadomić co to są za grzyby :)
Nie wiem jak Wam ale mi ten widok kojarzy mi się z rafą w oceanie |
Piękne okazy! zazdroszcze :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło
Zazdroszczę tego wielkoluda! W dodatku takiego zdrowego! Mniam. Uszka z własnoręcznie uzbieranymi, suszonymi grzybkami, są najlepszą potrawą wigilijną. :)
OdpowiedzUsuńcudowne okazy! :)
OdpowiedzUsuńa zupa? moja ulubiona!
Widać, że było to naprawdę udane grzybobranie! :) A zupa pyszna, mój tata robił zawsze podobną.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie grzyby, to też domena mojego Taty :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie! :-)
Basia
Grzybek faktycznie gigant!!!! A przepis super!!!
OdpowiedzUsuńNie ma to jak grzybowa po udanym grzybobraniu:)
OdpowiedzUsuńwoow ale piękne zdrowe grzybki!
OdpowiedzUsuń