niedziela, 30 grudnia 2012

Kapusta...wigilijna.

Kapusta wigilijna. Trochę późno,można by rzecz musztarda po obiedzie, no ale nie miałam kompletnie czasu na blogowanie. Mam nadzieję, że Święta upłynęły Wam w miłej i ciepłej atmosferze. :)
Kapusta wigilijna. Choć każdy z Was ma pewnie swoją własną to podzielę się moją postną kapustą z grzybami. Zrobiliśmy jej trochę więcej i zostało jeszcze na po świętach ;) idealnie sprawdza się do ziemniaków i mięsa/ryby.


W przepisie specjalnie nie podaję proporcji, każdy robi tak jak lubi, mniej-więcej grzybów/cebuli etc.

Składniki:
kapusta kiszona
liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, sól
grzyby
cebula
olej lniany (ewentualnie rzepakowy)

Przygotowanie:
1.Gotujemy kapustę z liściem,zielem,pieprzem,solą, dodajemy trochę oleju lnianego.
2.Grzyby namaczamy (można na noc) potem dodajemy do kapusty
3. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju lnianym. Całość dodajemy do kapusty i grzybów.
4. Gotujemy do momentu aż nam wszystko ładnie zmięknie.



1 komentarz:

  1. wow przepis bez proporcji... genialne

    OdpowiedzUsuń