piątek, 7 grudnia 2012

Naleśniki z mascarpone i kiwi

Dziś obiad na słodko - czekoladowe naleśniki z mascarpone i białą czekoladą polane kiwi.


Składniki:
jajko
2 łyżki cukru z wanilią
2 szklanki mleka
mąka
3-4 łyżki kakao
mascarpone
kilka cząstek białej czekolady
2 sztuki kiwi

Przygotowanie:
1. Łączymy jajko z cukrem i dodajemy mleko, wszystko mieszamy
2. Dodajemy po trochu mąki (aż ciasto nabierze odpowiedniej konsystencji) i mieszamy żeby nie powstały grudki
3. Do ciasta naleśnikowego dodajemy kakao i mieszamy
4. Naleśniki smażymy z dwóch stron na patelni z odrobina oleju
5. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, gdy trochę przestygnie dodajemy do mascarpone
6. Kiwi blendujemy na gładko
7. Naleśniki smarujemy masą z mascarpone i czekolady, składamy/zawijamy i polewamy musem z kiwi




3 komentarze:

  1. Jest tu wszystko to, co lubię. :) Czuję, że by mi smakowały.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznosci!
    To jak juz tu u Was jestem.. to sie poczestuje, ok? :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Puk,puk! Przyjechałam na obiad:)

    OdpowiedzUsuń