czwartek, 3 stycznia 2013

De volaille z pieczarkami

De volaille można robić z masłem, z serem ale także z pieczarkami.
Oto przepis:)
Składniki:
Filet z indyka / piersi z kurczaka
pieczarki
cebula
oliwa
mąka,roztrzepane jajko i bułka tarta - do obtoczenia

Przygotowanie:
1.Pokroić na plastry, rozbić kotlety i posolić
2. Pieczarki umyć i zetrzeć na dużych oczach, gotować na patelni dopóki nie wyparuje z nich woda
3. Do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę, dusić do momentu aż cebula się zeszkli
4. Dodać sól i pieprz
5. Na kotlety nakładać farsz, zawijać i obtaczać w sekwencji: jajko, mąka, jajko, bułka tarta
6. Smażyć na głębokim oleju (żeby de volaille był w połowie zanurzony) na wolnym ogniu z obu stron


Smacznego!

Szczęśliwego 2013! :)


2 komentarze:

  1. Klasyka w lekko zmodyfikowanej formie. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak podane mięso smakuje mi najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń