sobota, 30 marca 2013

Mazurek kajmakowy

Przepyszny mazurek kajmakowy
Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie!
mmm...



Składniki na polewę:
krówki
3 łyżki mleka
dodatkowo:
posiekane orzechy włoskie/śliwki/morele

 
Przygotowanie:
ciasto: 3-2-1 przepis znajdziecie tu
polewa: 
1.rozpuścić krówki w garnku z mlekiem, polać na ostudzone ciasto i dekorować według uznania


2. wersja z bakaliami: do rozpuszczonych krówek dodać posiekane bakalie, wylać na spód ciasta i dekorować


Wesołych Świat!

5 komentarzy:

  1. kajmakowy to ten najlepszy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Tez mam krówkowy mazurek. :) Wesołych!

    OdpowiedzUsuń
  3. Podbijacie nim moje serce.

    Już jutro Niedziela Wielkanocna, więc kliknij proszę... :)

    http://kokilka.blogspot.com/2013/03/kolorowych-swiat.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Kajmakowy zdobiony migdałami, mój ulubiony :)

    OdpowiedzUsuń