poniedziałek, 11 czerwca 2012

szaszłyki z indyka

upieczone :)

Jeśli grill to koniecznie z szaszłykami. Jest przy tym trochę pracy - głównie z nadziewaniem, ale warto:) Nawet jeśli pogoda nie sprzyja grillowaniu, można ja zrobić w piekarniku. Co prawda nie będzie już zapachu dymu etc. ale nic nie szkodzi, w takim wydaniu też są smaczne:)

Składniki:
papryka żółta
papryka zielona
papryka czerwona
pierś z indyka
boczek wędzony
cebule (biała/czerwona)
przyprawa do grilla
(proporcje składników mogą być różne, w zależności od tego co lubimy bardziej, na co mamy ochotę)


Przygotowanie: 
1. Paprykę pokroić w paski a następnie w kwadraty, cebulę przekroić na 4 części (i rozwarstwić).
2. Mięso (boczek i indyka) pokroić w średnie kawałki
3. Nadziewać na patyczki - mieszając warzywa z mięsem
4. Posypać przyprawą do grilla
5. Piec na grillu aż mięso będzie gotowe :) (w piekarniku na 200 st. C przez ok.15 min)




1 komentarz:

  1. Taka wersja jest dla mnie idealna, dziękuję za dodanie przepisu do akcji Grill 2012 :)

    OdpowiedzUsuń