czwartek, 13 września 2012

Kurczak w musztardzie na szybko!

N. bardzo smakowało :)
Przygotowałam pierś z kurczaka i nie bardzo wiedziałam z czym ją zrobić, czasu też miałam niewiele a do sklepu średnio chciało mi się iść. Zajrzałam do lodówki i patrzę o! musztarda! 
Więc czemu nie, niech będzie kurczak w musztardzie.

Składniki:
pierś z kurczaka
musztarda ( u mnie trochę chrzanowej i sarepskiej)
oliwa z oliwek
sos tao-tao (słodko-pikantny)
sól, pieprz, papryka ostra
ser (u mnie w plasterkach Hochland z szynką)

Przygotowanie:
1. Pokroić kurczaka na małe kawałki
2. Wrzucić do miski i dodać : odrobinę oliwy z oliwek, kilka łyżek musztardy, trochę sosu tao-tao, pieprz, sól, paprykę, wymieszać. (można odstawić na godzinę u mnie stał jakieś 15min i też przeszedł
3. Smażyć na patelni, gdy kurczak już będzie gotowy dodać ser (nie musi być hochland chociaż on się fajnie wytopił) pomieszać i gotowe!
4. Podawać od razu (można dodać grzanki z serem)


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Takie szybkie dania to ja lubię. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na szybko to u mnie kurczak wędzony z Lidla,pysznie i niedrogo.

    OdpowiedzUsuń