Zapraszam na makaron z sosem pomidorowym i mięsem mielonym :)
Składniki:
500g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
puszka krojonych pomidorów
100g serek topiony śmietankowy
mała puszka czerwonej fasoli
pół czerwonej papryki
mała cebula
2 ząbki czosnku
natka pietruszki (świeża)
przyprawy: papryka ostra, oregano, bazylia, pieprz, sól
Przygotowanie:
1. Na patelni podsmażyć mięso
2. Do garnka wrzucić pomidory, podsmażone mięso i serek topiony i gotować na średnim ogniu co jakiś czas mieszając (trzeba mieszać tak by serek dobrze się rozpuścił i rozprowadził)
3. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę, potem dodać do garnka
4. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, oregano i bazylią
5. Dodać fasolę i natkę pietruszki i gotować jeszcze kilka minut
6. Podawać z makaronem lub ryżem na wierzch sosu dodać odrobinę świeżo zmielonego pieprzu
Zazwyczaj jak robię coś z mięsa mielonego kupuję łopatkę i ją skręcam w maszynce,
wtedy wiem co jem, ale tym razem zaufałam hermetycznie zapakowanemu mięsu OLEWNIK
Muszę przyznać, że ma niezłą jakość, co Wy sądzicie?
Gdzie kupujecie mięso mielone?
Ja się piszę :) Uwielbiam takie kremowo-pomidorowe sosy. Miska pasty, i na obiad po ciężkim dniu nie trzeba więcej.
OdpowiedzUsuńUwieeelbiam taki najprostszy makaron z sosikiem:D
OdpowiedzUsuńJedne z moich ulubionych! nigdy nie dodawałam serka, koniecznie wypróbuje w tej wersji :)
OdpowiedzUsuńUwielbam takie sosy:)
OdpowiedzUsuńskojarzył mi się z a'la meksykańskim :)
OdpowiedzUsuńwydaje się bardzo dobry :-)
OdpowiedzUsuńTak, poproszę! Wygląda rewelacyjnie... Może będzie inspiracją dzisiejszego obiadu ;)
OdpowiedzUsuń