czwartek, 6 września 2012

Zobacz kotku co jest w środku

Zapraszam na pierogi z mięsem
Lubie takie na obiado-kolacje, naprawdę można się nimi świetnie najeść!

Składniki: (uwaga składniki nie są podawane ilościowo)
ciasto: mąka + przegotowana ciepła woda (nie gorąca!)
farsz: 
łopatka wieprzowa,
marchew,
seler,
por,
pietruszka,
listek laurowy,
ziele angielskie
cebula
olej
sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie: 
NADZIENIE MIĘSNE
1.Ugotować łopatkę (do miękkości) z warzywami (marchew,seler,por,pietruszka), zielem, listkiem, pieprzem
2.Łopatkę z warzywami (oprócz pora) skręcić w maszynce
3.Zeszklić cebulę na oleju, dodać do zmielonego mięsa
4.Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i wymieszać.
PIEROGI
Zagniatamy ciasto na pierogi z maki i ciepłej wody, a następnie nakładamy farsz do środka i lepimy pierogi. Gotujemy dopóki pierogi się nam nie wyjdą na wierzch :)
Nic trudnego dla chcącego! :)


Oczywiście na wierzch możemy okrasić zeszkloną cebulką. Ja lubię takie pierogi prosto "z wody" ale na drugi dzień chętnie smażę je na patelni. :)


Jakie są wasze ulubione pierogi? Z mięsem? :>

6 komentarzy:

  1. Nigdy nie przepadałam za pierogami z mięsem, ale kto wie, może takie domowe by mi się spodobały. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pięknie zwłaszcza te falbanki :) ja upycham do moich pierogów wszystko co się da, dlatego nie gotuję mięsa tylko recyklinguje to z rosołu, wraz z warzywami:)też gotuję "na oko" z tego co mam i trudno mi spisać proporcje ufff cieszę się, że nie tylko ja tak mam... :P pozdrawiam kami

    OdpowiedzUsuń
  3. o jak dawno nie jadłam już pierogów z mięsem! falbanki rzeczywiście bardzo ładne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a w środku same pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię takie pierożki :))

    OdpowiedzUsuń
  6. It's wonderful that you are getting thoughts from this article as well as from our dialogue made at this place.

    Also visit my web blog ... Art:Photography

    OdpowiedzUsuń