Zapraszam na pierogi z mięsem
Lubie takie na obiado-kolacje, naprawdę można się nimi świetnie najeść!
Składniki: (uwaga składniki nie są podawane ilościowo)
ciasto: mąka + przegotowana ciepła woda (nie gorąca!)
farsz:
łopatka wieprzowa,
marchew,
seler,
por,
pietruszka,
listek laurowy,
ziele angielskie
cebula
olej
sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
NADZIENIE MIĘSNE
1.Ugotować łopatkę (do miękkości) z warzywami (marchew,seler,por,pietruszka), zielem, listkiem, pieprzem
2.Łopatkę z warzywami (oprócz pora) skręcić w maszynce
3.Zeszklić cebulę na oleju, dodać do zmielonego mięsa
4.Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i wymieszać.
PIEROGI
Zagniatamy ciasto na pierogi z maki i ciepłej wody, a następnie nakładamy farsz do środka i lepimy pierogi. Gotujemy dopóki pierogi się nam nie wyjdą na wierzch :)
Nic trudnego dla chcącego! :)
Jakie są wasze ulubione pierogi? Z mięsem? :>
Nigdy nie przepadałam za pierogami z mięsem, ale kto wie, może takie domowe by mi się spodobały. ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie zwłaszcza te falbanki :) ja upycham do moich pierogów wszystko co się da, dlatego nie gotuję mięsa tylko recyklinguje to z rosołu, wraz z warzywami:)też gotuję "na oko" z tego co mam i trudno mi spisać proporcje ufff cieszę się, że nie tylko ja tak mam... :P pozdrawiam kami
OdpowiedzUsuńo jak dawno nie jadłam już pierogów z mięsem! falbanki rzeczywiście bardzo ładne :)
OdpowiedzUsuńa w środku same pyszności :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pierożki :))
OdpowiedzUsuńIt's wonderful that you are getting thoughts from this article as well as from our dialogue made at this place.
OdpowiedzUsuńAlso visit my web blog ... Art:Photography