Gdy nie ma na nic czasu, wszyscy gdzieś biegną, pędzą na metro chociaż następne będzie za minutę...
gdy na ulicach samochody ciągle stoją w korku, a całe dnie zawalone są albo uczelnią albo pracą i domowymi obowiązkami... Nie jest łatwo znaleźć dłuższą chwilę żeby upiec ciasto, więc postanowiłam uprościć do maximum ten jabłkowy przysmak :)
Jabłeczniki (2 porcje)
Składniki:
połowa opakowania ciasta francuskiego (pasek w kształcie prostokąta)
jedno jabłko
pół limonki
2-3 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
1. Wycisnąć sok z limonki i wymieszać z miodem
2. Obrać jabłko i pokroić je w "pół-księżyce"
3. Górną połowę ciasta francuskiego ponacinać, na dolną ułożyć jabłka i polać limonkowo-miodową miksturą:)
4. Przykryć górną warstwą i pozlepiać boki.
5. Piec w nagrzanym na 200st.C piekarniku przez ok.15minut
podano z lodami śmietankowymi |
Nie ma to jak sposób na szybki deser :) Chyba nikt nie odmówiłby kawałkowi takiego jabłecznika!
OdpowiedzUsuńSzybko, prosto i jak pysznie!
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszny a jak ładnie wygląda!
OdpowiedzUsuńto teraz mi ochoty narobiłaś... lecę po francuskie xD
OdpowiedzUsuń