poniedziałek, 5 listopada 2012

Kotlety mielone

Bez cudowania - po prostu kotlety mielone.
Tradycyjny polski obiad, jeszcze tylko brakuje ziemniaków i surówki albo mizerii. :)

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowego)
3 ząbki czosnku
1 duża cebula
2 jajka
sól, pieprz
2 namoczone bułki 
bułka tarta, olej

Przygotowanie:
1.Do mięsa mielonego dodać przeciśnięty czosnek, posiekaną cebulę, jajka, namoczone i wyciśnięte bułki, przyprawić solą i pieprzem
2. Dokładnie wszystko wymieszać i wyrobić mięso
3. Z mięsa formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
i gotowe :)

3 komentarze:

  1. czasem klasyka jest niezastąpiona! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Do tego jeszcze ziemniaczki i buraki lub jakaś surówka;)

    OdpowiedzUsuń
  3. hmm jak mam coś zrobić na obiad to nigdy mi mielone do głowy by nie przyszły, a w sumie za rzadko je jem chociaż lubię ;)

    OdpowiedzUsuń