poniedziałek, 11 lutego 2013

Faworki

Moje pierwsze faworki


Składniki:
1 szklanka mąki
3 żółtka
1 czubata łyżka masła
3 łyżki kwaśnej śmietanki
1 łyżka octu
olej do smażenia


Przygotowanie:
1. Zagnieść ciasto ze wszystkich składników
2. Pokroić ciasto na plastry i wałkować wycinać paseczki
3. W paseczkach robić dziurkę i przewlekać jedną stronę
4. Smażyć w głębokim tłuszczu
5. Odsączyć tłuszcz i posypać cukrem pudrem




3 komentarze:

  1. Muszę w końcu sama zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pierwsze, ale wyglądają na bardzo udane! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. lubimy lubimy! ach gdzie się podział ten tłusty czwartek?! ;P

    OdpowiedzUsuń