Indyk w tej marynacie jest genialny! delikatny mmm rozpływa się w ustach!
Polecam !
pierś z indyka
2 łyżki czerwonego pesto (monini pesto rosso)
przyprawa kamis - specjalite szuszone pomidory z czosnkiem i bazylią
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
odrobina oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1. Indyka pokroić na małe kawałki
2. Przygotować marynatę : pesto zmieszać z ziołami (i jeśli to konieczne z oliwą), dodać do tego indyka i dokładnie wymieszać.
3. Odstawić indyka na minimum 2 godziny do lodówki.
4. Smażyć na patelni grillowej, bez dodatkowego tłuszczu
Do indyka podałam ugotowanego na parze kalafiora + świeżego ogórka z działki :)
uwielbiam przyprawy których użyłaś więc musi być pysznie
OdpowiedzUsuńhttp://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/
takiego nie! :D ale wszystko przede mną :D
OdpowiedzUsuńmmm już mi ślinianki wariują ;)
OdpowiedzUsuń