wtorek, 6 listopada 2012

Puree z dyni

Puree z dyni jest u mnie składnikiem do wielu wypieków, np. ciast czy babeczek.


Po 31 października trzeba było coś zrobić z dynią, przecież szkoda marnować tego cudu natury :)
Już niedługo zobaczycie przepisy w wykorzystaniem musu/puree z dyni :) Pozdrawiam!

Składniki:
dynia
miód

Przygotowanie:
1. Dynie umyć, usunąć miąższ i pokroić w kostkę.
2. Ułożyć na blaszce i zapiekać ok.50 minut w piekarniku nagrzanym do 180st.C (aż dynia będzie miękka)
3. Do dyni dodać kilka łyżeczek miodu i zmiksować na gładką masę



4 komentarze:

  1. puree z dyni dobre do wszystkiego!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha :) To coś uniwersalnego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pokochałam dynię w tym roku! Cudowny kolor, przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dynia jest fantastyczna - ja często zupy z niej robię jak jest sezon dyniowy oraz przepyszne ciasta dyniowe

    OdpowiedzUsuń